Historie

I efteråret 1994 deltog flere seniorhold i et træningsstævne som optakt til den kommende sæson.

Under stævnet faldt snakken “hvorfor holder vi ikke vores eget træningsstævne, så kan flere af vores egne hold deltage”. Det frivillige korps i klubben var stort, der var flere større virksomheder i Brande som kunne kontaktes og indgå i et samarbejde, så fundamentet burde være der.

Bestyrelsen i Brande Håndbold Klub var med på ideen og som sagt så gjort. Fem medlemmer af klubben gik i gang med at planlægge. Bestseller i Brande blev kontaktet og der blev lavet en aftale med Jack & Jones, deraf navnet Jack & Jones cup.

Det var afgørende at stævnet ikke skulle være for stort, der skulle være en følelse af at det var et samlet stævne selvom der blev spillet i flere haller i Brande og omegne.

Målet med stævnet skulle være nogle gode træningskampe inden turneringsstart, en mulighed for at skabe et socialt fællesskab blandt de deltagende klubber og hold. Det var vigtigt, at det skulle være kvalitet frem for kvantitet.

Med 5 haller i brug var der plads til 48 hold. Dermed kunne alle overnattende deltagere alle samles på en af by skolerne hvilket var optimalt.

Det første stævne blev afholdt den 16. til 18. september 1994. Der deltog 33 hold som samlet set spillede 78 kampe.
Stævnet blev en succes og der var skabt en lyst og vilje til at prøve igen i 1995.

Sponsoraftalerne blev forlænget og i 1995 deltog 46 hold.

Fra 1997 lukkes for tilmelding til Jack & Jones cup ved 54 deltagende hold, der spilles i 6 haller og overnatningen sker på Præstelundskolen i Brande.

Jack & Jones Cup er blevet et etableret stævne som i alle årene har været fuld booket. Det er blevet et stævne, som er kendt i mange af landets håndbold klubber og vi kan med stolthed konstaterer at enkelte klubber har deltaget siden 1994.

I alle årene har vi haft et godt og konstruktivt samarbejde med vores sponsorer. Uden deres opbakning til Brande Håndbold klub og uden de mange frivillige hjælpere der hver år kaster vilje og energi ind i projektet ville det ikke lykkes. Målsætningen er stadig den samme, det må ikke blive for stort og det er kvalitet frem for kvantitet
Vi ønsker alle velkommen og håber I vil nyde dagene i Brande og omegne.
Rigtig god fornøjelse.